Friday, July 29, 2011

Χτίσε κι εσύ!

Χτίσε κι εσύ ένα αυθαίτερο, σπιτάκι, βίλλα, ό,τι κάνεις κέφι.

Μπορείς! Δε θα σου στοιχίσει τίποτα σε γραφειοκρατικά έξοδα (νομαρχίες, πολεοδομίες, καθυστερήσεις για χαρτούρες, επιθεωρήσεις κλπ). Θα το χτίσεις τσακ-μπαμ, και σε 20-40 χρόνια απλώς θα πληρώσεις ένα αστείο πρόστιμο και θα βγεις λάδι και νομιμότατος.

Σε μείωση των προστίμων κατά 85%, για τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, προχωρεί το υπουργείο Περιβάλλοντος. Στο σχετικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή προβλέπεται ότι ο υπολογισμός του κάθε προστίμου θα γίνεται με συντελεστή 15% της τιμής ζώνης επί το εμβαδόν του ακινήτου, ενώ μέχρι σήμερα ο συντελεστής ήταν 100%. Το ποσόν θα πολλαπλασιάζεται με έναν ακόμη συντελεστή που θα αφορά το είδος της παρανομίας

Προσπαθώ να βρω στο λεξικό τον ορισμό της λέξης "αυθαίρετο"... Έχω πρόβλημα.
Τα δημοσιεύματα συμπληρώνουν:


Το νομοσχέδιο «Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του ΥΠΕΚΑ», το οποίο θα εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, την προσεχή εβδομάδα, φιλοδοξεί να καταπολεμήσει αποτελεσματικά την αυθαίρετη δόμηση και να αποκαταστήσει το περιβαλλοντικό ισοζύγιο στις υφιστάμενες πολεοδομικές παρεμβάσεις.


Τώρα, πως καταπολεμά κάποιος αποτελεσματικά την αυθαίρετη δόμηση με το να την επιτρέπει και να τη διατηρεί...... μόνο έλληνες υπουργοί μπορούν να κατανοήσουν. 


Βλέπω τα σπιτάκια της φωτό, και σκέφτομαι σε λίγα χρόνια που θα είναι περικυκλωμένα από τη φωτιά, και θα τρέχουν οι πυροσβέστες και τα αεροπλάνα να τα σώσουν, και οι κάτοικοι μετά θα ουρλιάζουν για την απραξία του κράτους και την καταστροφή της περιουσίας τους που με κόπους ζωής έκαναν. Τα λόγια αυτά θα κάνουν και echo μέσω των τηλεπαρουσιαστών. Και σκέφτομαι ότι θα έχω πληρώσει ΚΑΙ την απραξία των πολεοδομιών που τα επέτρεψαν, ΚΑΙ τους μισθούς των υπουργών που τα νομιμοποίησαν, ΚΑΙ τα συνεργεία κατεδάφισης που είναι άεργα, ΚΑΙ τις ΔΕΚΟ που τους έβαλαν παροχές, ΚΑΙ τους πυροσβέστες που θα τρέχουν να τα σβήσουν, ΚΑΙ τις τυχόν αποζημιώσεις που θα αξιώσουν οι παθόντες.  Αν είμαι τυχερός θα έχω πληρώσει (10 φορές πάνω) ΚΑΙ τα ρώσικα αεροπλάνα που θα έρθουν αλλά δε θα λάβουν μέρος στις πυροσβέσεις. Και να μην ξεχνάμε ότι έχω ήδη πληρώσει ΚΑΙ τους μισθούς των νομοθετών και των γραμματέων που συντάσουν τη νομοθεσία περί προστασίας των δασών και εφαρμογής της πολεοδομικής νομοθεσίας. Νομίζω ότι αν στίψω το μυαλό μου, θα βρω κι άλλα πράγματα που έχω πληρώσει από την τσέπη μου ώστε να χτίζονται αυθαίρετες βίλλες μέσα στο δάσος.


Και φυσικά ποτέ δεν ξεχνώ την "τακτοποίηση" του αυθαίρετου Σουφλιά, πρώην υπουργού...





No comments:

Post a Comment